Marathon Rotterdam lopen voor Buddy to Buddy!

Stef Vergeest
from €1,000 (5%)
Closed

Lieve vrienden, familie, en overigen die op deze pagina gestuit zijn,

Een tijdje geleden heb ik (na iets te veel biertjes) een bierviltje ondertekent, waarop het fenomenale idee stond om een halve marathon te gaan lopen in Rotterdam. Voor degene die niet bekend zijn met dit fenomeen: ondertekende bierviltjes zijn heilig, en kunnen onder geen enkele omstandigheid verbroken worden.

Toen het echter tijd werd om me in te schrijven, kwam ik erachter dat er in Rotterdam helemaal geen halve variant bestaat. Enkel een kwart marathon, een wandelmarathon of de real deal. Nou, lang verhaal kort, ik ga een hele marathon lopen. En als ik dan toch bezig ben, waarom dan niet voor een fantastische organisatie zoals buddy to buddy!

Buddy to buddy, wat is dat?

Buddy to Buddy bouwt aan een wereld waarin mensen maximaal van elkaar mogen verschillen en tegelijkertijd maximaal met elkaar verbonden zijn. Zoals een menselijk lichaam ziek kan worden wanneer sommige cellen niet in contact, niet in verbinding, met de rest van het lichaam staan en niet in lijn met het geheel opereren, geloven wij dat een samenleving met teveel geïsoleerde groepen uiteindelijk ook als geheel ziek zal worden. Wanneer dit gebeurt heeft dit effect op iedereen, zelfs uiteindelijk op cellen die in eerste instantie gezond zijn. Zo zien we in het vluchtelingendebat soms zorgwekkende symptomen en koortsachtige reacties van ons collectieve maatschappelijke lichaam; de polarisatie, uitingen van vreemdelingenhaat en verbale en fysieke agressie. Wanneer mensen of groepen te lang geïsoleerd leven en niet meedoen in de maatschappij, kan dit op termijn problemen voor iedereen brengen.

De naam Buddy to Buddy is bewust gekozen. Wij gaan namelijk uit van gelijkwaardigheid. Vanuit die visie organiseren we laagdrempelig contact van mens tot mens. Dit doen we door rekening te houden met de verschillen en mensen te helpen om daarmee om te gaan. Hierdoor kan in ongelijke situaties de weg toch vrij zijn voor gelijkwaardige ontmoeting. Voor beide kanten van het buddyschap geldt dat werelden en blikvelden worden vergroot. Buddy to Buddy heeft hierin een faciliterende rol.

Hoe kun je helpen?

  1. Doneren; middels jouw donatie kan buddy to buddy nieuwkomers helpen een thuis te vinden in Nederland. Elk bedrag is mooi meegenomen!
  2. Delen; deel deze pagina met je netwerk, zodat zo veel mogelijk mensen op de hoogte zijn van mijn fysieke ondergang!
  3. Moedig aan; ik denk dat ik de laatste kilometers wel wat opbeurende woorden kan gebruiken, dus kom vooral kijken!

Ik nodig je uit om deel uit te maken van mijn zelfsabbotage door een bijdrage te leveren. Alle donaties zullen rechtstreeks ten goede komen aan Buddy to buddy, zodat deze prachtorganisatie  nog meer mensen kan helpen om verbintenis vinden in ons kikkerlandje.

Dus jij wat centjes, ik de spierpijn. Deal?

Liefs,

Stef